بیش از یکصد میلیاردر قول دادهاند حداقل نیمی از ثروت خود را به هنگام زندگی یا پس از مرگ ببخشند. مارک زاکربرگ هم با بخشیدن ۹۹ درصد سهم خود از سهام فیسبوک به کلوپ میلیاردرهای بخشنده پیوست.
به گزارش برترین ها به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ و همسرش پریسیلا چان، به مناسبت تولد دخترشان اعلام کردند که ۹۹ درصد از داراییهای خود از سهام فیسبوک را که ارزش آن امروز به بیش از ۴۵ میلیارد دلار میرسد، در طول حیات خود صرف امور خیریه خواهند کرد.
خانواده زاکربرگ اعلام کرد:« «ما معتقدیم که جان و زندگی همه انسانها ارزشی برابر دارد و جامعه ما موظف است که اوضاع را برای کسانی که در آینده پا به دنیا میگذارند بهبود بخشد.»
بیل گیتس و وارن بافت در ماه ژوئن سال ۲۰۱۰ تحت عنوان “The Giving Pledge” از ثروتمندان خواستند، تعهد اجتماعی از خود نشان داده و قول دهند که ثروتشان را برای مصارف خیریه میبخشند. تاکنون بیش از یکصد میلیاردر به این جریان پیوستهاند و قول دادهاند حداقل نیمی از ثروت خود را به هنگام زندگی یا پس از مرگ ببخشند.
در آغاز میلیاردرهای بخشنده فقط آمریکایی بودند ولی حالا ۵ انگلیسی و میلیاردرهایی از آلمان، اوکراین، روسیه، آفریقای جنوبی، هند، مالزی و استرالیا نیز به این جریان پیوستهاند. سرمایه بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر ۴۳ میلیارد دلار است که صرف پروژههای خیریه و انساندوستانه میشود.
وارن بافت که سومین مرد ثروتمند دنیا محسوب میشود نیز اعلام کرده است که ۸۵ درصد از ثروت خود را به مرور به ۵ بنیاد خیریه خواهد بخشید.
تیم کوک، مدیر شرکت اپل در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که ثروت خود را برای مصرف در امور خیریه هدیه خواهد کرد. ثروت او ۷۸۵ میلیون دلار برآورد میشود.
آلیس والتون از وارثان شرکت “والمارت” و از ثروتمندترین زنان جهان محسوب میشود. او تاکنون ۵ میلیارد دلار از ثروت خود را برای صرف امور آموزش و حفاظت از محیط زیست هدیه کرده است.
کارل ایکان که در رتبه ۲۳ از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد نیز به کلوپ بخشندگان میلیاردر پیوسته است. او در حال حاضر بورسیه شماری از دانشجویان را تقبل کرده است.
ریچارد برانسون، کارآفرین و سرمایهگذار بریتانیایی و بنیانگذار شرکتهای ویرجین به کارمندان خودش که به تازگی صاحب فرزند شدهاند یک سال مرخصی با حقوق میدهد. علاوه بر این او تاکنون ۳ میلیارد دلار برای پژوهش در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر کمک مالی کرده است.
و…