شلوار جین سازگار با محیط زیست!


در سال 1980 برای نخستین بار نام توسعه پایدار در گزارش سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی (IUCN) آمد. این سازمان در گزارش خود با نام استراتژی حفظ منابع طبیعی این واژه را برای توصیف وضعیتی به کار برد که توسعه نه تنها برای طبیعت مضر نیست، بلکه به یاری آن هم می‌آید.
شلوار جین، جزو آن لباس‌هایی است که آسیب زیادی به محیط زیست می‌زند. هکتارها زمین کشاورزی، مقدار زیادی کود و آفت کش لازم است تا کتان مورد نیاز آن به دست بیاید و در مرحله آخر، برای تولید نهایی، آسیب‌های متعددی باید به محیط زیست زده شود تا ما شلوار جین  به پای‌مان کنیم.
بر روی یک شلوار جین، کارهای مختلفی انجام می‌شود. به طور مثال، سنگ شویی یا از بین بردن رنگ و روی پارچه، تا آن جین، قدیمی و کهنه به نطر برسد. برای انجام چنین کارهایی، ما به چندین و چند لیتر آب و مواد شیمیایی احتیاج داریم. که در پایان کار، کارخانه‌های سازنده، تمامی این آب و مواد شیمیایی را به درون چشمه‌ها و رودخانه‌های شهری می‌ریزند.

شلوار جین سازگار با محیط زیست!

سازمان‌های زیست محیطی نسبت به آسیب‌هایی که توسط این کارخانه‌ها به محیط زیست زده می‌شود را هشداردادند و  همین شد که برخی از مارک‌ها، تصمیم گرفتند رفتار دوستانه‌تری  با طبیعتeco – friendly داشته باشند.

جین‌های اکولوژیک

Levi’s، محصولی به نام لیوایز اکو  روانه بازار کرد. مجموعه او شامل دو مدل شلوار از جنس کتان طبیعی است، که با رنگ نیلی طبیعی، رنگ شده است. این محصول در خود اروپا ساخته شده و تمامی شرایط سازمان OIT در آن مد نظر قرار گرفته است.
از طرف دیگر، برند فرانسوی – ایتالیایی Rich lewis، قراردادی با لیبل تجاری Max havelaar به امضا رسانید و جینی ساخته شده از کتان آفریقایی  روانه بازار کرده است. این جین، در ایتالیا طبق قوانین OIT، تهیه شده و قیمت آن نیز فقط 30 یورو بود.
لیبل‌های کمتر شناخته شده دیگری نیز به این کار اقدام کردند. برای مثال، AG jeans با گاز اوزون جین‌هایش را بی‌رنگ و رو می‌کرد و بدین ترتیب، آب و انرژی کم‌تری  به مصرف می‌رساند. G-Star Raw و Kuyichi نیز برای تهیه جین‌هایشان از کتان طبیعی و بطری‌های بازیافت شده استفاده می‌کردند.
Mud Jeans نیز یکی دیگر از برندهایی است که از کتان طبیعی و سازگار با محیط زیست  برای تهیه محصولاتش استفاده می‌کند.

پس، برای تهیه یک جین سازگار با طبیعت، باید:
– از کتانی طبیعی استفاده کرد.
– از رنگ‌های شیمیایی استفاده نشود.
– بی‌رنگ و رو کردن آن را فراموش کرد.
– و ساخت نهایی آن، در کشورهایی صورت گیرد که کنترل لازم بر مراحل ساخت آن صورت گیرد.
نقش خریدار نیز مهم است. اگر جینی کهنه می‌خواهید، به مغازه‌های کهنه فروشی بروید و شلوارتان را از آن جا بخرید یا یک سنگ پا بردارید و به جان جین‌تان بیفتید و یا بگذارید زمان بگذرد تا خودش کهنه شود!

مدآنلاین


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *