اجرای پیش از موعد برجام فاجعه است / هتاکی به آیت الله به بهانه گفتگو با هاشمی!


image

به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، روزنامه های دوشنبه 6مهر 1394 به موضوعاتی همچون تذکر رهبر انقلاب به حکام سعودی، اجرای پیش از موعد برجام، سخنان دبیر شورای امنیت ملی و سخنان رئیس جمهور در گفتگو با cnn پرداخته است.

حکام سعودی عذرخواهی کنند
روزنامه اصولگرای وطن امروز بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در درس خارج فقه در رابطه با فاجعه منا را در تیتر یک خود منعکس نموده است: دنیای اسلام سوالات زیادی در این باره دارد و حکام عربستان به‌جای فرافکنی، باید با عذرخواهی از امت اسلامی و خانواده‌های داغدار، مسؤولیت خود را در این حادثه سنگین بپذیرند و به لوازم آن عمل کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، حادثه تلخ منا و تبدیل شدن عید قربان به عزای امت اسلامی را یادآور شدند و افزودند: انسان لحظه‌ای نمی‌تواند خود را از این غم فارغ بداند و این غم در چند روز اخیر بر دل‌های ما و همه مسلمانان سنگینی می‌کند. رهبر انقلاب، فرافکنی حکام عربستان و سر باز زدن از پذیرش مسؤولیت این فاجعه را نادرست و اقدامی عقیم و بی‌اثر خواندند و گفتند: دنیای اسلام سوالات زیادی دارد و جان باختن بیش از هزار نفر در این حادثه مساله کوچکی نیست، بنابراین جهان اسلام باید برای این مساله فکری کند. ایشان همچنین تأکید کردند: این قضیه فراموش نخواهد شد و ملت‌ها به طور جدی آن را دنبال خواهند کرد و سعودی‌ها نیز باید به جای فرافکنی و متهم کردن این و آن، مسؤولیت خود را بپذیرند و از امت اسلامی و خانواده‌های داغدار عذرخواهی کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با درخواست نماینده ولی‌فقیه و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برای دفن جان‌باختگان فاجعه منا در گلزارهای شهدا، موافقت کردند.

درخواست وزیر امور خارجه ایران برای ملاقات وزیر خارجه سعودی رد شد
وطن امروز : در روزهایی که ایران بشدت نسبت به بی‌کفایتی در وقوع فاجعه منا و همچنین رفتارهای زننده و غیرانسانی با زائران ایرانی، خشمگین است؛ شنیدن خبر نپذیرفتن درخواست جواد ظریف برای ملاقات با عادل الجبیر مانند نمکی است که بر زخم پاشیده شود. به گزارش
«وطن امروز»، روز گذشته روزنامه سعودی الحیات چاپ لندن، مدعی شد الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی درخواست جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای ملاقات با خود را رد کرد! به نوشته الحیات، عادل الجبیر «درخواست شفاهی» جواد ظریف را برای دیدار نپذیرفت. براساس گزارش این روزنامه، وزیر سعودی این درخواست ظریف را «نامقبول» دانست چراکه براساس درخواست طرف ایرانی، موضوع گفت‌وگو، حادثه منا بوده است.
نکته قابل تامل درباره رد درخواست ملاقات ظریف توسط جبیر، اعلام این خبر توسط سعودی‌ها است. یعنی آنها نه تنها درخواست وزیر امور خارجه ایران برای ملاقات و گفت‌وگو درباره حادثه‌ای که به احتمال زیاد جان قریب به 400 ایرانی را گرفته است، نپذیرفتند بلکه بلافاصله این عدم پذیرش درخواست ملاقات را رسانه‌ای کردند! این رفتار توهین‌آمیز سعودی‌ها البته در ماجرای رفتار با زوار و اکیپ ایرانی حاضر در عربستان نیز به گونه‌ای دیگر رخ داده است. براساس گزارشات دریافتی، تاکنون رفتارهای زننده‌ای با پزشکان ایرانی حاضر در عربستان صورت گرفته است و تیم پزشکی نه تنها از رفتار پلیس سعودی ناراضی است بلکه نسبت به عواقب وخیم رفتارهای سعودی‌ها در به خطر انداختن جان مصدومان حادثه نیز ابراز نگرانی کرده‌اند.

علی جنتی با اشاره به حادثه منا و اعزام هیأتی از ایران برای بررسی وضعیت زائران ایرانی در عربستان، گفت: صدور ویزا برای هیأت ایرانی جهت اعزام به عربستان همچنان با مشکل مواجه است. به نظر می‌رسد دولت سعودی تعمد دارد که مقامات جمهوری اسلامی را به کشورشان راه ندهد. به گزارش مهر، وی با بیان اینکه محمد جواد ظریف در نیویورک مساله را پیگیری می‌کند، اظهار داشت: وزیر امور خارجه در نیویورک درخواست ملاقات با وزیر خارجه عربستان داشته که این درخواست با سردی و عدم موافقت این مقام سعودی مواجه شد. جنتی با تاکید بر اینکه رفتارهای مقامات سعودی حاکی از آن است که عمدا اجازه ورود مقامات ایرانی به عربستان را نمی‌دهند، ادامه داد: با این حال ممکن است سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت و درمان تنها برای اقدامات پزشکی اجازه ورود به عربستان را داشته باشد.

دولت علیه سعودی‌ها انقلابی باشد
رفتار دولت در قبال فاجعه منا تنها مورد انتقاد دانشجویان قرار نگرفته بلکه بزرگان قوم و مراجع تقلید نیز از مواضع دولت در قبال فجایع آل‌سعود ناراضی هستند. روز گذشته آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری به مواضع دولتی‌ها در قبال فاجعه منا واکنش نشان داد و خواستار آن شد تا آنها مواضعی انقلابی علیه آل‌سعود اتخاذ کنند.
وی با اشاره به اینکه این مسیر، مسیر تردد بیشتر ایرانیان و شیعیان بوده است که بدون ابلاغ قبلی و هماهنگی و به صورت ناگهانی مسدود شده، این فاجعه هولناک را غیرطبیعی و توطئه‌آمیز ارزیابی کرده و رژیم سعودی را متهم اصلی کشتار عظیم حاجیان در این فاجعه بزرگ دانست.
نایب رئیس مجلس خبرگان با اشاره به تعداد کثیر کشته‌شدگان ایرانی این فاجعه انسانی، برخورد اصولی و انقلابی مسؤولان را در همه سطوح خواستار شد و از همه سازمان‌های اسلامی و علما و دانشمندان مسلمان و دولت‌های اسلامی برای برخورد قاطع با دولت سعودی و تلاش برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب و تحقیق و تفحص در باب این جنایت خونبار دعوت کرد.

مردم ايران نمي‌خواهند در گذشته بمانند
روزنامه اصلاح طلب آرمان با حمله به کسانی که منتقد عملکرد دولت در زمینه پیگیری ایرانیان قربانی شده در فاجعه منا بودند، به گزارشی از دیدارهای حسن روحانی در نیویورک پرداخته و نوشت:
نمايه بارز تغيير و تحولات منطقه‌ای تلاش آمريكايي‌ها براي گفت‌وگو پيرامون سوريه با ايران و در جمله جالب توجه بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد خطاب به حسن روحاني نمود دارد، آنجايي كه مي‌گويد: رسانه‌هاي همگاني به طور گسترده سفر شما را به سازمان ملل متحد پوشش مي‌دهند و اين نشان‌دهنده جايگاه شما در ايفاي نقش سازنده در منطقه است. نكته جالب توجه نيز در اين ميان آن است كه با وجود توجه دنيا به سفر روحاني و تبعات و تاثيرات قابل توجه آن در مسير پيش روي كشور، در داخل برخي تندروها در اظهاراتی عجيب و غريب كه بوي بهانه جويي و ايراد گيري‌ مي‌دهد با سوءاستفاده آشكار سياسي از حادثه دلخراش منا مدعي مي‌شوند كه روحاني بايد سفر خود به نيويورك را به واسطه اين حادثه كان لم يكن كرده و به تهران باز مي‌گشت!

دكتر حسن روحاني رئيس‌جمهور کشورمان شامگاه شنبه به وقت نيويورك در جمع ايرانيان خارج از كشور حضور يافت و با توجه به حصول توافق هسته‌اي خواستار حضور هر چه فعالانه تر آنان در فضاي اقتصادي كشور شد.
وی با اشاره به برنامه دولت براي عبور از اقتصاد تك محصولي و وابسته به نفت و توفيقات دولت در اين زمينه اين دستاوردها را مجاب‌كننده طرف غربي براي نشستن پاي ميز مذاكره عنوان كرد.
روحاني در بخش ديگري از سخنان خود به نياز ۱۵۰ميليارد دلاري سالانه اقتصاد ايران به سرمايه‌گذاري اشاره و فرصت پس از توافق را براي جلب سرمايه‌گذاران خارجي و ايرانيان خارج از كشور ايده‌ال عنوان كرد. رئيس‌جمهوري در پايان جلسه نيز با اشاره به اقدامات ناخوشايند و اشتباهات آمريكايي‌ها عليه ايران و مردم كشور، عذرخواهي آمريكايي‌ها در اين موارد را نشانه شهامت دانست كه مي‌تواند پس از آن با اصلاح مسير به كاهش خصومت بينجامد.

اروپايي‌ها بيش از همه ضربه تحريم را خوردند
دكتر حسن روحاني در ديدار «دونالد تاسك» رئیس شوراي اروپا گفت: اعضاي اتحاديه اروپا در دوران تحريم، بيشترين ضرر را متحمل شدند و در دوره جديد بايد به گونه‌اي روابط ايران و اتحاديه اروپا را بازسازي كرده و گسترش دهيم كه اين گذشته جبران شود.
رئیس شوراي اروپا نيز بر اجراي سريع و دقيق برجام تاكيد كرده و درباره تحولات منطقه‌اي نيز گفت: اتحاديه اروپا به همكاري ايران نياز دارد و بدون شما نمي‌توانيم مشكلات را حل كنيم. دونالد تاسک به مساله گسترش تروريسم در سوريه اشاره كرده و افزود: موافقم كه بايد اولويت مشترك در سوريه پيدا كنيم و ما آمادگي داريم كه در زمينه رسيدن به يك فهم مشترك و راه حل‌هاي موجود در سوريه، با ايران گفت‌وگو كنيم.

پس از اجراي توافق نوبت به مسايل ديگر مي‌رسد
رئيس‌جمهوري در جريان سومين سفر خود نيز مورد توجه ويژه رسانه‌هاي بين‌المللي است. حسن روحاني علاوه بر مصاحبه با راديو صداي ملي آمريكا كه هنوز متن آن انتشار نيافته با سي‌ان‌ان نيز گفت‌وگو داشت. در خلاصه‌اي كه از اين مصاحبه انتشار يافته، رئيس‌جمهوري درباره آينده روابط و تعاملات ميان ايران و آمريكا، گفت: اگر تعهد جدي در اجراي توافقات هسته‌اي و لغو كامل تحريم‌ها ببينيم، شايد امكان گفت‌وگو در ساير مسائل هم فراهم شود.
رئيس دولت ايران با اشاره به سوابق ناخوشايند عملكردي آمريكا در قبال ايران و ناراحتي مردم از آن اظهار کرد: البته مردم ايران خواستار اين هستند كه در چارچوب روابطي درست و سازنده و مبتني بر احترام متقابل، تنش‌ها كاهش يابد. وي فاصله بين ايران و آمريكا را زياد دانست و تصريح كرد: مسائل بسياري بايد جبران شود و مهم اين است كه نگرش و رفتار عوض شود. ملت ايران نمي خواهند در گذشته بمانند اما نمي پسندند كه گذشته ادامه يابد. رئيس‌جمهوري گفت‌وگوي مستقيم با آمريكا در موضوع سوريه را رد كرد اما گفت كه از طريق اتحاديه اروپا و سازمان ملل به طور غيرمستقيم تبادل نظر مي‌كنيم و اولويت حل بحران سوريه را تقويت حكومت مركزي و مبارزه با تروريست‌ها و جلوگيري از افزايش خشونت خواند. حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به تحولات يمن، عملكرد عربستان را تقبيح كرده و خاطرنشان كرد كه سعودي‌ها همه فكر و ذكر خود را به كشتار در يمن معطوف كرده‌اند و از حفظ امنيت داخلي خود بازمانده‌اند.

,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *