ده‌ها دیپلمات آمریکایی خواستار حملات هدفمند به نیروهای سوریه شدند


بیش از ۵۰ دیپلمات وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی داخلی در انتقاد از سیاست دولت اوباما و در پرتو نقض مکرر آتش بس توسط دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه خواستار انجام حملات هدفمند هوایی علیه ارتش سوریه شده اند.

روزنامه نیویورک تایمز گزارش می دهد که این یادداشت داخلی، که از طریق کانالی در وزارت خارجه برای بیان مخالفت های داخلی ارسال شده، به امضای ۵۱ دیپلمات میان پایه که طی پنج سال اخیر در سیاست دولت اوباما در سوریه نقش داشته اند رسیده است.

وزارت خارجه آمریکا اکنون در گفت‌وگو با وال استریت ژورنال ارسال چنین یادداشتی را تایید کرده و گفته مشغول بررسی آن است.

به نوشته نیویورک تایمز در این یادداشت آمده است که سیاست دولت اوباما زیر فشار خشونت های بی امان در سوریه “کمر خم کرده” و خواستار “استفاده مصلحت اندیشانه از سلاح های دوربرد و هوایی، برای تقویت و پیش بردن یک فرآیند دیپلماتیک متمرکزتر و سرسختانه‌تر تحت هدایت آمریکا” می شود.

باراک اوباما، رئيس جمهور آمریکا، فقط برای شکست دادن گروه دولت اسلامی (داعش) بر نیروی نظامی تکیه کرده نه برای کنار زدن دولت اسد و نیویورک تایمز می نویسد هیچ نشانه ای دیده نمی شود که او بخواهد این سیاست را عوض کند.

به نوشته این روزنامه یادداشت داخلی تازه اما نشانه شکاف های عمیق و ادامه سرخوردگی در داخل دولت در مورد چگونگی پایان دادن به جنگی است که جان چند صد هزار نفر را گرفته است.

این روزنامه نوشت:‌ “درحالی که نام های شناخته شده ای در میان امضا کنندگان نیست اما هستند مقام های بلندپایه تری در وزارت خارجه که در این نگرانی شریک هستند. وزیر خارجه جان کری خود برای اقدام علیه سوریه، تا حدودی با هدف واداشتن بشار اسد برای پذیرش یک راه حل دیپلماتیک، فشار آورده است.”

“آقای اوباما در مقابل چنین فشاری مقاومت کرده و در موضع خود از حمایت فرماندهان نظامی برخوردار بوده است؛‌ فرماندهانی که می پرسند اگر آقای اسد برکنار شود چه خواهد شد – سناریویی که یادداشت تازه به آن پاسخ نمی دهد.”

به علاوه به نوشته وال استریت ژورنال مقام های دولت آمریکا ابراز نگرانی کرده اند که حمله به نیروهای دولتی سوریه ممکن است به درگیری با روسیه و ایران بیانجامد.

“کانال ابراز نارضایتی” وزارت خارجه آمریکا در جریان جنگ ویتنام ایجاد شد تا کارمندانی که با سیاست های رسمی مخالفت دارند بتوانند اعتراض خود را بدون ترس از تلافی جویی بیان کنند.

بی بی سی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *