پوتین: توافقنامه آتش‌بس سراسری در سوریه امضا شد


ولادیمیر پوتین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که دولت بشار اسد و گروه‌های مخالف مسلح توافقی برای آتش‌بس سراسری در سوریه امضا کرده‌اند.

ائتلاف ملی سوریه، جبهه‌ای متشکل از بعضی گروه‌های مخالف، امضای توافقی با میانجیگری روسیه و ترکیه را تایید کرده است. احمد رمضان، سخنگوی این ائتلاف، به خبرگزاری فرانسه گفت که ائتلاف “از آتش‌بس حمایت می‌کند و از همه طرف‌ها می‌خواهد به آن پایبند باشند.”

پیشتر مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت ترکیه و روسیه اجرای توافق امضاشده را تضمین می‌کنند.

آقای پوتین گفته است که دولت دمشق و “گروه‌های اصلی مخالفان مسلح” توافقنامه‌ای برای آتش‌بس امضا کرده‌اند. در جلسه‌ای میان رئیس جمهور روسیه و وزیر دفاع این کشور اعلام شد که آتش‌بس از نیمه شب ٣٠ دسامبر (جمعه) اجرا می‌شود.

رئیس جمهور روسیه گفت: “سه سند امضا شده است. اولین سند، میان دولت سوریه و مخالفان مسلح، درباره آتش‌بس در قلمرو جمهوری عربی سوریه است. سند دوم درباره مجموعه اقدامات و تدابیر لازم برای حفظ آتش‌بس است. و سند سوم بیانیه‌ای مبنی بر آمادگی برای مذاکرات صلح سوریه است.”

آقای پوتین اعلام کرده است که روسیه همچنان به “مبارزه با تروریسم بین‌المللی در سوریه” ادامه می‌دهد اما حضور نظامی خود در این کشور را کاهش خواهد داد.

او نگفته چه تعدادی از نیروهای روسیه از سوریه خارج می‌شوند، اما گفته است که روسیه همچنان پایگاه‌های نظامی خود در لاذقیه و طرطوس را حفظ می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *