اگر قصد دارید با کودک خود به مسافرت بروید به شما سفارش میکنیم، به این کودک خود به چشم یک انسان بنگرید که به مسافرت شما لذت فراوانی میدهد. کم توقع باشید و تلاش کنید، زندگی را ساده بگیرید.
به قول حافظ: گفت آسان گیر بر خود کارها کز روی طبع، سخت میگردد جهان بر مردمان سختکوش!
در این مطلب، هفت توصیهای که مادران باتجربه بیان کردهاند را برایتان نوشتهایم تا شاید کمکی باشد برای مسافرتی راحتتر.
۱. انعطاف پذیر باشید
سفر با کودکان میتواند تجربه هیجان انگیزی باشد – البته اگر به این مسأله اعتقاد داشته باشید. اگر کودک مجبور باشد ساعتهای طولانی در یک جا بیحرکت بنشیند و بازی یا فعالیتی انجام ندهد، حتما حوصلهاش سر خواهد رفت. بنابراین، سعی کنید در برنامه ریزی سفر حتما حضور کودک را نیز لحاظ کنید. به طور مثال، در طول روز حتما چند ساعتی را به بازی و سرگرمی کودک اختصاص دهید.
۲. مکانهایی را انتخاب کنید که برای همه اعضای خانواده جذابیت داشته باشد
هنگامی که کودک خود را نیز با خود به سفر میبرید، باید در انتخاب مقصد خواستهها و نیازهای او را نیز در نظر بگیرید. مثلا، شمال و لب دریا برای کودکان هم زیباست. از سفر کردن به مکانهایی که بسیار شلوغ هستند و گردشگران زیادی به آنجا سفر میکنند، پرهیز کنید. حتی شهرهای شمالی کشور نیز مکانهایی دارند که مملو از جمعیت است. این مکانها برای مسافرت با کودک چندان مناسب نیست.
اگر قرار است هتل رزرو کنید، هتلهایی را انتخاب کنید که هزینه اقامت کودک رایگان است یا مثلا هزینه صبحانه روی هزینه اتاق است.
۳. به همراه داشتن خوراکی و نوشیدنی
در همه سفرها سعی کنید تا مقدار زیادی نوشیدنی و اسنک با خود بردارید. کودکان در طول سفر اصولا دچار کم آبی میشوند (مخصوصا در طول پرواز) و در ضمن، صبر ندارند تا سرویس غذا بیاید. یا شاید حتی غذای هواپیما را دوست نداشته باشند. اگر با ماشین شخصی خود سفر میکنید نیز بسیار مطمئنتر است که برای فرزندتان از خانه غذا تهیه کنید و همراه داشته باشید.
سعی کنید انواع میوه، سبزیجات، آب میوه، بیسکوئیت و دیگر خوراکی سالم را در طول سفر همراه داشته باشید. به یاد داشته باشید دستمال مرطوب هم همراه داشته باشید تا دست و صورت کودک را راحت تمیز کنید.
۴. در طول مسیر بارها توقف داشته باشید
وقتی بچه همراه شما است، باید مسیر سفر را طوری برنامه ریزی کنید که در طول آن بارها توقف کنید تا کودک دستشویی برود، کمی فعالیت داشته باشد و انرژی دوباره کسب کند. در غیر این صورت اعصاب خودتان خورد خواهد شد. زیرا کودکان در طول سفرهای طولانی بسیار سریع خسته میشوند و اعتراض خود را با گریه، بهانه گیری، جیغ زدن و … نشان میدهند. برای بازی در جاده، چند توپ پلاستیکی و کتاب به همراه داشته باشید تا باعث سرگرمی کودک شوند.
سعی کنید هنگام توقف، در مکانهای سرسبز بایستید و خودتان هم زیر اندازی پهن کنید و یک چایی بنوشید.
۵. به امنیت کودک فکر کنید
هنگام جمع کردن وسایل کودک حتما جعبه کمکهای اولیه کودکان را نیز بردارید. یا هنگام سفر با خودروی شخصی، از سالم و امن بودن صندلی کودک مطمئن شوید. روی پنجرهای که صندلی کودک در کنار آن قرار دارد، پرده محافظ نور آفتاب نصب کنید تا نور خورشید کودک را اذیت نکند.
تا حد امکان در طول سفر لباسهای روشن برای کودک برندارید زیرا خیلی سریع کثیف میشوند و هر نوع لکهای رابه راحتی نشان میدهند.
یک کارت مشخصات و نشانی خود را داخل کیف کودک قرار دهید. عکسی از او را نیز در کیف خود داشته باشید.
۶. جمع کردن ساک
برای کودک خود باید انواع وسایل بازی، لباس، کفش و کتاب جمع آوری کنید. کرم ضدآفتاب، کلاه، پلاستیک، دارو و جعبه کمکهای اولیه همه وسایلی هستند که باید برای کودک به همراه داشته باشید.
بهتر است اسباب بازیهای زیادی برای او جمع کنید و هر کدام را در زمانهای مختلف به او بدهید تا هیجان زده و شاد شود.
۷. برای سفر تمرین داشته باشید
برای اینکه کودک به سفر عادت پیدا کند، سعی کنید آخر هفتهها مسافرتهای کوتاه به اطراف شهر داشته باشید. این مسأله به خود شما هم کمک میکند تا از کارهای لازم و وسایل موردنیاز آگاهی بیشتری پیدا کنید. به این ترتیب، متوجه میشوید کودک تا چند ساعت میتواند بدون بهانه گیری روی صندلی خود بنشیند. یا بخوابد. چه نوع خوراکیهایی برای او باید آماده کنید و چه اسباب بازیهایی موجب خوشحالی او میشوند.
دکتر سلام